[strukturert liste] [hypermedia] [nyheter] [personlig]
bilde

Fra bARNEhave til HØEGskole

Jeg ble født 25. mai 1972 i Bærum, der jeg bodde de første par årene av mitt liv. Saa gikk det opp for meg at bygden ikke var verdens navle, og at det var et klokt trekk å flytte til Røa i Oslo. Jeg gikk i Snippen Barnehage, og 1.klasse på Huseby Skole, men havet lokket, og vi flyttet noen kilometer nedover, til Lilleaker ved Lysaker. Dermed fulgte Lilleaker Skole, Øraker Skole og Persbråten Gymnas, før jeg endelig fant veien til Trondhjem og NTH.

Selvom det kommer utenfor det tidsrommet som er antydet i tittelen, så har jeg hatt et liv etter studiene, også. Denne siden ble egentlig skrevet i 1993 eller 1994, og da passet tittelen veldig bra, selvom jeg aldri hadde til hensikt å ende opp på NTH, snarere bruke skolen som et springbrett ut i verden. Det skulle ta lengre tid enn jeg hadde forestilt meg, særlig på grunn av en søt pike som heter Grete, men også fordi jeg ikke ønsket meg bort fra byen og studentmiljøet så fort. I skoleåret 94/95 tok jeg pause fra den akademiske progresjonen, og studerte de fagene som falt meg inn. Samtidig, eller snarere innimellom, reiste jeg mye rundt i Europa. Hovedstedene var i skuddet, og Paris, Amsterdam, Roma, London, Helsinki og Stockholm ble besøkt. I tillegg endel andre steder. Sommeren 1995 jobbet jeg for Shell International i Nederland, et herlig land.

Etter studiene hadde jeg et års militærtjeneste, hovedsaklig avtjent ved Marintek. Egentlig var det litt mot min argumentasjon for allmen verneplikt å ha en kontorjobb (Det er ikke særlig pasifiserende å risikere å bli kalt inn til et kontor i tilfelle krig), men sommeren 1997 var tidenes beste i Trondheim, og jeg hadde både hus, bil og penger, så alt var bra. Ihvertfall etter at jeg begynte å jobbe for SmartMotor og Sigma på si, så jeg fikk noen faglige utfordringer. Det siste halvannet året har jeg jobbet i Sigma Elektroteknisk, og det har vært en utfordrende periode, faglig sett. Sigma hadde tatt over en motorkonstruksjon fra et svensk forskningsinstitutt, for å industrialisere denne. Dessverre var motoren svært dårlig dokumentert, så veldig mye har vi måttet finne ut av på egenhånd. Isolert sett er det jo veldig morsomt, men det er nok av utfordringer som vi ikke har rukket å ta tak i ennå. (Diplomoppgaver, anyone?)


Sist oppdatert i juni 1999 av arnehoeg@pvv.ntnu.no