Engelsk lakris (ca 250 g):
|
Salmiakk-lakris (ca 250 g):
* 120g (2 3/4 dl) gumi arabicum * 55g (1 dl) lakrisekstrakt L * 85g (1 1/2 dl) druesukker *1 dl vann *1 1/2 ts salmiakksalt * 10 ml svart farve * 0,5ml (10 dråper) anisolje Bland gummi arabicum og lakrisekstrakt L i en bolle. Bland vann og druesukker. Varmes forsiktig opp til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen. Tilsett gummi arabicum/lakrisblandingen og bland godt sammen. Sett kjelen i et vannbad, og la massen bli så varm at det så vidt bobler. Rør ut alle klumper. Varm massen til 75-80 grader i vannbad. Tilsett salmiakksalt, svart farve og anisolje. Ta kjelen av platen. hell massen på smurt teflonmatte eller bakepapir. Glatt til lakrisen(som kan være temmelig seig) med deigskrapa slik at den får en glatt oevrflate. Etter ca 30 minutter kan lakrisen klippes eller skjæres i biter. Eventuelt rulles i sukker. Husk å olje saks/kniv. |