LAKRIS.
Mangler det frames/innholdsfortegnelse? Trykk her.

Engelsk lakris (ca 250 g):
* 80g (2 dl) gummi arabicum
* 10 ml svart farve
* 100g ( 1 1/3 dl) lakrisekstrakt L
* 1 dl vann

Bland gunni arabucum og lakrisekstrakt L i en liten kjele.
Tilsett vannet og bland godt.
Tilsett den svarte farven.
sett den lille kjelen i et vannbad, og varm opp massen.
La stå i 5-10 minutter.
Rør ut eventuelle klumper.
Hell massen på en teflonmatte eller bakepapir.
La den ligge ca 30 minutter.
Rull den til stenger.
Den kan også ligge og avkjøle seg noen timer, for så å skjære eller klippe biter eller stenger.
La bitene ligge å tørke på bakepapir i noen dager.
Lakrisen blir da hardere og klistrer seg ikke sammen.
Husk å olje inn saks/kniv.

Salmiakk-lakris (ca 250 g):
* 120g (2 3/4 dl) gumi arabicum
* 55g (1 dl) lakrisekstrakt L
* 85g (1 1/2 dl) druesukker
*1 dl vann
*1 1/2 ts salmiakksalt
* 10 ml svart farve
* 0,5ml (10 dråper) anisolje

Bland gummi arabicum og lakrisekstrakt L i en bolle.
Bland vann og druesukker.
Varmes forsiktig opp til sukkeret har smeltet.
Ta kjelen av platen.
Tilsett gummi arabicum/lakrisblandingen og bland godt sammen.
Sett kjelen i et vannbad, og la massen bli så varm at det så vidt bobler.
Rør ut alle klumper.
Varm massen til 75-80 grader i vannbad.
Tilsett salmiakksalt, svart farve og anisolje.
Ta kjelen av platen.
hell massen på smurt teflonmatte eller bakepapir.
Glatt til lakrisen(som kan være temmelig seig) med deigskrapa slik at den får en glatt oevrflate.
Etter ca 30 minutter kan lakrisen klippes eller skjæres i biter.
Eventuelt rulles i sukker.
Husk å olje saks/kniv.
Spennende blandinger å rulle lakrisen i:

Dynamitt: 5 ss lakrisekstrakt + 1 ts salmiakksalt
Heksehyl: 3 ss lakrisekstrakt L + 1 ss salmiakksalt
Granatpulvert: 5ss druesukker + 1 ts salmiakksalt +2 ss lakrisekstrakt
Hobbyideer
Hobbysidene