Digital tidebønnbok
(tidebønnappen)
for Ordo Crucis

Velkommen til den digitale tidebønnboka! For å åpne boka, må du logge inn med tildelt brukernavn og passord nederst på sida. Er du ny bruker, anbefales det å lese gjennom hele denne sida.

Hva er innholdet i tidebønnappen?

Boka er en digitalisert utgave av den trykte bønneboka for Ordo Crucis, og viser hele liturgien for dagens tidebønner med de riktige tekstene, bønnene, og dagens bønneliste, til riktig tid på dagen. Øverst på sida kan man velge en annen tidebønn enn den som kommer opp når du åpner bønneboka.

Bibeltekstene fra Bibelselskapets leseplan vises også integrert i liturgien. I tillegg er det for vesper og kompletoriet mulig å velge enten dagens tekst fra Bibelselskapet eller fra Taizé-fellesskapet. Taizé-fellesskapets tekster er lagt til som alternativ, for de som allerede har lest dagens tekst fra bibelleseplanen.

I tillegg finnes bønneboka her også med en variant som bruker et bredere tilfang av bibelske salmer enn den trykte boka. Ved å velge denne varianten, som er basert på britiske Society of Saint Francis sin salmodi fra bønneboka Celebrating Common Prayer, leser man i grønn tid i kirkeåret gjennom (nesten) alle de bibelske salmene på en sju ukers rytme.

Hvordan fungerer tidebønnappen?

Den digitale bønneboka er spesielt tilpasset bruk på smarttelefon. Teknisk sett er det en "web-app", som betyr at det er ei nettside som kan lagres til "hjemskjermen" på mobilen og kan kalles opp som en app. De fleste nettlesere har en slik funksjon, hvor du i praksis lagrer ei lenke til nettsida, som kommer opp som et eget ikon for "OC Tidebønn". Klikker du på dette ikonet, kommer tidebønnboka opp som en enkeltstående app. For å få til dette, må du bruke lagre-funksjonen i smarttelefonnettlesern din (Safari, Chrome osv.) og lagre en av tidebønnbokvariantene på de neste sidene, ikke de innledende informasjonssidene.

Når du så klikker på "OC Tidebønn"-ikonet, får du opp tidebønnen for dagen i dag og tiden på dagen. Det er også mulig å velge bønnen for en annen tid på døgnet.

Hvordan kan jeg få prøve tidebønnappen?

Bønneboka er laget for Ordo Crucis sine medlemmer og noviser, som har forpliktet seg til felles bønn og bønn for hverandre. Bibelselskapet har gitt oss tillatelse til å bruke bibeltekstene i appen internt i fellesskapet. Det inkluderer at venner av Ordo Crucis også er velkomne til å be sammen med oss og bruke appen. Hvis du ønsker tilgang til appen, kan du sende en forespørsel til grandyteig@me.com.

Innlogging for medlemmer og venner av Ordo Crucis