Retten har fått sitt navn fordi Fredric Drum bestemt mener at
om Peer Gynt bedrev noen form for sportsfiske, så
måtte det være etter gjedde.
Du trenger
Ca. 1kg filetert gjedde. (2 fileter)
3 ss. honning
1 ss. cognac
2 ts. salt
grovknust rosa pepper
10-15 mandelpoteter
1 ss. smør
ca. 1 1/2 dl. melk
1-2 ts. Dijonsennep
Litt frisk dill,en håndfull rips,
litt syrlig ripssaft, salat, 12
ristede mini-toasts og
1 roseblad
Filetene vaskes og tørkes godt. Honning og cognac
røres sammen og pensels ut over filetene.
Strø på salt og grovknust rosa pepper. Legg
filetene mot hverandre og plasser på en fjøl e.l.
Dekk til med aluminiumsfolie og legg på ca. 1 kg press.
La filetene stå slik i kjølskap 4-6 dager.
Mandelpotene moses, tilsettes smør og piskes sammen med
oppvarmet melk til en lett pure. Dijon-sennep røres inn
pg pureen smakes til passelig styrke.
Lag en seng av tynne salatstrimler på tallerknen og legg
tynne skiver av den garvede gjedden på. Bruk kremsprøyte
og lag en dekorativ dott potet-pure ved siden av.
Pynt med et par mini-toasts dyppet i ripssaft, dill,
noen hele rips og hele roseblad.
Kontrateringen til denne retten er rips-bærene og den milde
genever-drammen.
|