DROPSLAGING.
Mangler det frames/innholdsfortegnelse? Trykk her.
Å lage drops er både enkelt og morsomt.

Utstyr som det er lurt å ha:

* Teflonmatte, til å elte dropsmassen på.
-(kan bruke bakepapir)
* Rustfri stålkjele (ikke aluminium)
* Plastskraper (til å elte massen med)
* Termometer som går opp til 200 grader
-(noen koker uten termometer også)
* Saks
* Desilitermål og/eller vekt
* Evt.engangs-sprøyte
-( for å dryppe farven i massen)
___________________________
"Råvarer":

* sukker
* Druesukker
* Smak
* Farve
* Matolje (til smøring av skrapene og teflonmatta)
___________________________
Oppbevaring av dropsene:
For å unngå at dropsene klistrer seg sammen, pakkes de i plastikk så fort de er avkjølte. De holder seg best i kjøleskap. Der kan de oppbevares i ca en måned.
____________________________
Tips:
Firkantede drops:
Rull eller dra massen ut til ei pølse.Klipp et drops, snu pølsen litt rundt ca 3/4 runde, og klipp igjen. Slik blir dropsene firkantede.
Runde drops:
Klipp og rull deretter til uler i hånda.
Trekantede drops:
Rull massen til pølser, og klipp.Drei 1/4 omgang, og klipp av et nytt. Slik får du trekantede drops.
Perlemorsfargede drops:
Dersom dropsmassen din er gjennomsiktig, kan du elte luft inn i massen.Kna massen ved å trekke den ut som ei pølse, og sammen igjen.Gjør dette noen ganger, og du vil se effekten.
Kjærlighet på pinne:
Trill en kule, hell i form eller snurr.Tre inn en pinne, og du har en flott kjærlighet på pinne.
Her er det bare å bruke fantasien.
Flerfargede drops:
Del opp massen i flere deler før den får farve.Gi de ulike delene ulik farve. Legg sammen, brett, snurr mm i flere farver, samtidig.( se også oppskriftene)

OPPSKRIFTER:

Ulike smaker
Lakris

Grunnoppskrift:
1 dl vann
450g (5 1/3 dl) sukker
125 g (2 dl) druesukker
Smak og farve
___________________________
Enkel arbeisdbeskrivelse:

-Hell vann, sukker og druesukker i en kjele uten å søle sukker på kanten.
De skal helles opp umiddelbart etter hverandre i denne rekkefølgen, og de skal ikke omrøres.

- Sett platen på full styrke og kok opp massen med lokk over kjelen uten omrøring.

- Etter kort tid hører du massen begynner å boble, og ser damp fra lokket.
Når dampen avtar( ca 1 minutt), tas lokket av og massen kokes videre uten lokk. Det skal fortsatt ikke røres om.

- Sett temometert midt i kjelen og mål temperaturen.
(temperaturen skal ikke dempes selv om det koker kraftig)

-Temperaturen skal stige til 162 grader.Den må ikke overskride 165 grader.
Når 162 grader er nådd, tas kjelen av plata.

-Hell massen på den smurte teflonmatta, og la den "hvile" ca 1 minutt.
(kan være lurt å legge et håndkle under matta, for bedre å holde på varmen. Tåler underlaget dårlig varme, kan hele matta legges på en bakeplate)


-Tilsett nå det du måtte ha av pulver, sitronsyre, titandioksyd eller liknende.
Arbeid nå massen utenfra og innover med skrapene, slik at ytterkantene blir "brettet" inn mot midten for å få en jevn temperatur på massen.

Hvis du ikke har noe annet enn smak og farve, så tilsett farven.
Abeid massen sammen.
-Tilsett smaken, og arbeid igjen massen sammen.

- Arbeid med massen til den er kjølig nok til å kunne tas i med hendene.

-Da er det bare å slippe løs fantasien og forme i veg.
klipp, snurr, dra osv... men husk at massen stivner fort.
Kan være lurt å dele opp massen i flere stykker.Dekk over de du ikke arbeider med, for å holde på vamen.
Dersom du trenger ennå mere tid til å jobbe med massen, kan steikeovnen benyttes.
sett ovnen på 70 grader med en stekeplate i. Legg matpapir på platen, og legg noe av massen i ovnen.


Hobbyideer
Hobbysidene