Milano- referat:

Etter et par hektiske dager med forberedelser og moeter som ikke kunne utsettes til etter ekskursjonen, var det klart for avreise foer 7 loerdag foerste april. Skjoent, klart og klart... Da vi vekket Ole ti minutter foer drosjen kom, hadde han fremdeles ikke pakket. Likevel ankom vi flyplassen i fin stil, vi hadde nemlig spist frokost i bussen. Ved foerste mellomlanding i Oslo, hadde jeg et par timer i Skogbrynet. Neste mellomlanding var paa Kastrup, saa der ble det noe shopping.

Foerst klokken syv ankommer vi hotellet, og varmen og atmosfaeren er herlig. Vi tar metroen til Duomo og spiser pizza bakt i vedovn. Om kvelden er det fest paa hotellrommet til jentene, og mange ble lettere intoksinert. En deltager ble snurt da noen nektet henne aa sitte paa verandarekkverket i 6. etage. Andre kan ha pådratt seg varige økenavn, for eksempel Ildvann.

Neste formiddag tilbringer vi paa taket av Il Duomo, domkirken. Der er det sol, varmt, lettkledte italienske damer og masse skulpturer. "Jaevlig fin kirke!" Til glede for en som ikke var venn med fordoeyelsessystemet sitt, leste vi hoeyt fra reiseparloerens legekapittel. Etterpaa beskuer vi kunst i en gammel borg like ved, til det blir tid for mat og alkohol paa ymse etablissementer i den varme byen Milano.

Mandagen var vi paa CISE, et forskningssenter som arbeidet med klima og korrosjan, samt lasere. De hadde en meget bra kantine, med mangeretters middag og vin. Om kvelden spiser vi som vanlig meget godt, skinke med olje til forrett og fire-osters pizza for min del. Fire av oss finner en halvluguber bar, der en av gjestene viste oss alle sine tryllekunster.

Telecom Italia var maalet for tirsdagens besoek. Det var en surrealistisk studie i skap med elektronikk og rom uten paatrengende interessant innhold. Det gjoerde ikke saken bedre at det var uhorvelig mye gaaing og umulig aa hoere hva guiden sa. Vi laget Doom-lyder for aa faa tiden til aa gaa. Da gikk det ikkebedre enn at vi gikk oss vill. Lunsjen var immidlertid et hoeydepunkt, med mye champagne og uhyre delikate kanapeer. Ettermiddagen tilbrakte vi med skinke, ost og vin fra trelitersflasker i en park rett ved hotellet.

Onsdag proevde vi aa se Leonardo da Vinci's Nattverd, men den ble ikke aapnet foer vi var dratt. Store deler av dagen ble deretter brukt i teknisk museum , uten at vi fikk med oss alt. Sukk. Etter dette emosjonelle kick, settes kursen mot en stor park, der vi maler oljemalerier, spiser ost og drikker vin til etter stengetid. Ole og Orjan blir med en italiener paa fest hos noen studenter, men han ble sittende fast i heisen, saa de dro dit alene. Noen av oss tilbringer kvelden i selskap med en henrivende italienoese paa en irsk pub.

Vi tar taxi til en bilbutikk, og blir der i timesvis. Jeg har sjelden sett saa mange fete biler paa en gang foer. De hadde tilogmed en Ferrari F-40. Ogsaa Lamborghini Diablo, Maserati Bora og Aston Martin DBS V8, en haandlaget bil hvis panser ble hamret til paa 60 timer. Resten av butikken holdt ogsaa en anselig standard. Det var f.eks. nesten 20 Rolls Roycer der. Vi vandrer gatelangs til det er paa tide aa besoeke operaen la Scala, der Carreras for anledningen hadde en av hovedrollene.

Fredagen tilbringes i Torino, med besoek hos FIAT og CSELT. Nydelig lunsj, 7 retter.

Loerdagen reiser vi til Roma, og soendag og mandag ser vi en hel droess severdigheter.

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.


Sist oppdatert i oktober 1997 av arnehoeg@stud.ntnu.no